Sinds 1955

Tim Fletcher

Tim Fletcher werd geboren in 1973 in Amsterdam. Hij voltooide de opleiding docerend musicus, accordeon, aan het Rotterdams conservatorium. Daarnaast studeerde hij orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jos van der Sijde.
 In deze periode nam hij ook privélessen bij Jac Willems. Tevens is hij gediplomeerd HaFaBra-dirigent (Alex Schillings, Arnold Span). Tim Fletcher heeft de leiding van meerdere orkesten. Vanaf 2010 is hij dirigent van een professioneel ensemble, genaamd STRACC. Dit ensemble bestaat uit 9 strijkers en 5 accordeons. Hierbij onderhoudt hij contacten met vooraanstaande componisten, zoals Florian Maier, Anke Brouwer, Joost Kleppe, Kate Moore, Reza Namavar, Ana Mihajlovic en Bernard van Beurden.
“Vanaf 2011 heeft Tim Fletcher het dirigeerstokje overgenomen van Johan de With”

Verder heeft hij het accordeonorkest REL opgericht. Dit is een projectorkest met 35 spelers die uit het hele land komen om één keer per maand te repeteren. Hieruit is onder initiatief van Tim Fletcher het REL-festival ontstaan. Een stijlvol festival waar verschillende accordeonorkesten de gelegenheid krijgen te spelen. Tevens is het een ontmoeting tussen orkestleden om inspiratie op te doen en van elkaar te leren. Tijdens het REL-festival op 5 november 2011 heeft hij een masterclass georganiseerd, waarbij het strijkkwartet "EnAccord" een demonstratie gaf m.b.t. toonvorming, articulatie en klank.

 

Tim Fletcher dirigeert o.a. het A- en B-orkest van RAC te Bennekom, accordeonvereniging KNA uit Goor, het A-orkest van het Leeuwarder Accordeon Ensemble en het klein ensemble van accordeonvereniging Haganum uit Den Haag.

Naast zijn werk als dirigent is hij accordeondocent van privé-leerlingen. Hij speelt zelf als bandoneonist in het Piazzo Ensemble.

Vestibulum semper enim non eros. 
Dirigent