Sinds 1955

CD Folksmuzyk

 

Het thema "volksmuziek"heeft op deze CD geleid tot 8 suites en een (instrumentaal gezet) lied, alle uit landen waar de accordeon een belangrijke rol speelt in dit soort muziek: 6 ervan hebben verschillende Balkan-landen als oorsprong, 1 komt uit Rusland, 1 uit Israël en 1 uit Zweden. Alle arrangementen en settingen zijn vanuit Brouwers Akkordeonorkest ontstaan.

 

Inhoud van de CD:

 

 

Prijs per stuk € 5,-

CD 50 Jier Brouwer's Akkordeonorkest

 

De bij het gouden jubileum van BAO verschenen dubbel-CD heeft als doel een klein overzicht te geven van de vijftig jaar dat BAO nu bestaat. Het grootste deel van de opnamen is niet bedoeld om op CD vereeuwigd te worden; we konden in 1955 nog niet eens weten dat een dergelijk fenomeen er ooit zou komen. De vaak met amateuristische bandrecorders gemaakte registraties van radio-uitzendingen, of, nog erger, met eigen microfoon, kunnen dan ook niet voldoen aan de hedendaagse kwaliteitseisen. De vroege opnamen zijn natuurlijk allemaal nog mono; ook wordt de ontvangst via de radio soms verstoord door het gedeeltelijk wegvallen van de zender, geknetter als gevolg van langsrijdende brommers, en andere storende geluiden. Bovendien zijn de opnamen vaak wat dof en is er soms wat veel ruis, ook bij de plaatopnamen. Ook het orkest zelf, vóór herfst 1963 nog zonder eigen instrumenten, maakt hier en daar bijgeluiden, zoals bijvoorbeeld registerklikken. En natuurlijk: het accordeongeluid "zweeft" veel meer dan tegenwoordig gebruikelijk is. Soms komen de interpretaties zelf ook wat gedateerd over of is, aan kleine speelfoutjes, te merken dat het om een live-opname gaat.

 

Maar dit alles hoort bij onze geschiedenis, en dat is, met alle soms nostalgische gevoelens van dien, wat wij hier wilden laten horen. Natuurlijk hebben we, om het op twee CD's te kunnen plaatsen, een keus moeten maken. Vooral het moeten weglaten van hele delen van meerdelige stukken ging ons vaak aan het hart; maar om toch een enigszins compleet overzicht te kunnen geven kon het niet anders. Wij hopen dat de luisteraars, ondanks al deze bezwaren, kunnen horen met hoeveel speelplezier en enthousiasme wij al die jaren gewerkt hebben en, net als wij, zullen genieten van dit historische document.

 

Prijs per stuk € 5,-

Moldovovenyaska.wmv

Wijze van bestellen

U kunt onderstaande CD('s) bestellen door een mailtje te sturen aan: doetypeenstra@home.nl en daarin te vermelden welke CD('s) u graag wenst te ontvangen en uw naam en adresgegevens voor toezending (of telefonisch: 06 - 534 527 52). U kunt daarvoor ook gebruik maken van het bestelformulier op deze site. Daarnaast dient u het betreffende bedrag (incl. verzendkosten) over te maken op het rekeningnummer van het Brouwer’s Akkordeonorkest (BAO): NL63 RABO 0127.59.36.91 bij de Rabobank ten name van Brouwers Akkordeonorkest.

 

De genoemde bedragen zijn exclusief verzendkosten (die bedragen € 2,70 bij een bestelling van 1 of 2 cd’s. Indien u meer cd’s besteld, worden de bijbehorende verzendkosten berekend en aan u doorgegeven).

 

Zodra de betaling overgemaakt is, zorgt Brouwer’s Akkordeonorkest voor een snelle en correcte toezending!

 

Vestibulum semper enim non eros. 
CD’s van Brouwer’s Akkordeonorkest

Van het Brouwer’s Akkordeonorkest zijn drie verschillende CD’s beschikbaar. Het zijn stuk voor stuk unieke uitgaven, waarmee u kunt luisteren naar de bijzondere klankkleur van dit orkest.

Israelische Suite no 2.wmv

CD Prélude

 

Deze nieuwste CD van Brouwer’s Akkordeonorkest is opgenomen in het kerkje van Lions in 2014 en bevat het

nieuwe repertoire onder leiding van dirigent Tim Fletcher. Vrijwel alle arrangementen op de CD zijn van zijn hand.

 

Inhoud van de CD:

 

   Frösöblomster                            Wilhelm Peterson-Berger, Arr. T. Fletcher

1  I  Sommarsång

2  II Vid Frösö kyrka

3  III Gratulation

4  English Folksong Fantasy             Ralph Vaughan Williams, Arr. T. Fletcher

   Macedonian Songs                       Arr. T. Fletcher

5  I Jovano, Jovanke  

6  II Ej more Docno golem meraklija

7  III Zapevala sojka ptica

8  IV Makedonsko Devojče

9  V Domakine

10 VI Chuperlika

11 Prélude                                     Claude Debussy, Arr. T. Fletcher

12 Tanti Anni Prima                       Astor Piazzolla, Arr. R. Baas

13 Meditation                                Modest Mussorgsky, Arr. T. Fletcher

 

 

Prijs per stuk € 7,50

Bestelformulier